Het ontstaan van Harré Tapas


Het ontstaan van Harré Tapas

November 2016 was het, toen we de stoute schoenen aantrokken en spontaan bij Frans in zijn Hollands Eethuis binnenliepen. Spontaan en ook een beetje brutaal zelfs. Want de vraag die ik hem na 30 seconden al stelde was ongeveer: “We willen een horecabedrijf in Bolsward beginnen. Heb je interesse?”.
Voor ons geen rare vraag, want al 11 jaar lang (sinds we samen in Friesland wonen) zeg ik regelmatig tegen Sabina: ”In dat pand moeten we ooit een restaurantje beginnen, en dan geheel gericht op Bolsward. De naam moet dan iets met Harré worden.  En ruim 11 jaar later stond ik daar tegenover Frans. En zijn reactie op mijn brutale vraag was: ”Wil je koffie?”

Restaurant in Friesland

Sabina woont haar leven lang al in Friesland. Geboren en getogen in Bolsward. Al snel nadat ik haar leerde kennen raakte ik verknocht aan Bolsward, en het duurde dan ook niet lang dat we samen in het mooie Friesland woonden . En 11 jaar later zat ik dus bij Frans op de koffie. Wat een heerlijke man om zo’n project mee aan te gaan. Betrouwbaar, geduldig en een wandelende kennisbank m.b.t. Bolsward en het horecavak. Hij sloot ons gesprek prachtig af met de woorden: “Neem de volgende keer Bientje mee”. Sabina dus. Want die kenden elkaar… vanuit de horeca. We hadden dan ook al snel een klik, wat de onderhandelingen een stuk eenvoudiger maakten.

Restaurant in Friesland

Tapasrestaurant in Bolsward

Toen kwam dus het moment om een goed en uniek concept te ontwikkelen. Al snel kwamen we uit op de tapas. Alleen konden we ons na diverse bezoeken aan de tapas restaurants in Friesland niet geheel vinden in de gerechten en ook niet in enkele onderdelen van het fenomeen Tapasrestaurant. Nadat we dat verder hadden uitgewerkt was de basis van Harré Tapas geboren. En nu eerst maar eens op zoek naar de juiste chef-kok die past bij onze visie en het concept…

Harré!

Categories