Op zoek naar de kok


Op zoek naar de kok

De onderhandelingen voor het restaurant in Friesland zijn afgerond. Maar het echte werk begint nu pas echt. Want vinden we bij al die mooie plannen wel een kok die past in ons ideale plaatje? Tijd om de zoektocht naar die ene kok te beginnen dus. Het is begin maart. In september gaan we open, dus nog geen reden tot paniek. De eerste (meer dan) geschikte kandidaat wordt ons op een presenteerblaadje aangeleverd door een goede vriend. Een kennismakingsgesprek volgt. De klik is er en hij past volledig in ons profiel. We geven elkaar het vertrouwen, hij geeft het door aan zijn huidige werkgever, en… hij krijgt van zijn huidige werkgever een vast contract aangeboden waar hij geen nee tegen kan zeggen. Beiden hebben groot gelijk!

De zoektocht gaat verder. We zijn nog niet naar buiten getreden met onze plannen, dus we kunnen helaas nog geen gebruik maken van de social media. Een advertentie op de vacaturesite Indeed dan maar.  Ruim 150 vacatures van restaurants in Friesland, bijna allemaal even fantasieloos opgesteld. Het kan bijna niet anders dat zij er alleen maar grijze muizen mee aantrekken die een jaar later weer verder hoppen op zoek naar het volgende geluk. We hebben hier snel online een vacature aangemaakt, ook snel weer gewijzigd, gewijzigd en nog eens gewijzigd, etc. En ineens… yes! Daar stond de vacature zoals wij die voor ogen hadden.

De Vacature:

KOK OF CHEF-KOK MET PASSIE VOOR HET VAK
Harré Tapas Bolsward

Eind september 2017 opent ons nieuwe en gezellige restaurant in Bolsward. Jij krijgt een grote inbreng op wat we dagelijks gaan bereiden. In ieder geval mooie eigentijdse gerechten, bereid met passie. Geen standaard tapas formule maar uitsluitend beleving door culinaire verrassingen, service en gezelligheid. Kwaliteit en sfeer spelen hier dus de hoofdrol. Herken jij je hier in? Dan moet je echt contact met ons opnemen. Samen zullen we zien of we een match hebben. Alle bijzonderheden kunnen we in een vrijblijvend gesprek doornemen. Het belangrijkste is voor ons dat je met veel plezier en passie werkt, dus we zullen ons er samen voor inzetten om er een functie van te maken die op jouw lijf geschreven is.

Lang hebben we er geen plezier van gehad. De eerste reactie afgewezen, de tweede en derde uitgenodigd voor een gesprek. Uitstekende kandidaten trouwens, maar daarna reageerde Koen. Zijn sollicitatie: “Ik denk dat wij een match hebben. Graag contact”. Geen CV, geen praatjes, helemaal niks van dat alles. Maar na een korte blik in Google zagen we al snel dat hij gelijk had: We hebben een match! Het kennismakingsgesprek volgde snel en de match is er inderdaad. We hebben elkaar dan ook al snel het vertrouwen toegezegd dat we mooie dingen gaan doen samen in ons nieuwe tapasrestaurant in Bolsward! A.s. woensdag gaan we tijdens ons tweede gesprek naar Frans die nu het restaurant nog runt, om de locatie en de keuken te bekijken. We hebben er zin in. We gaan mooie dingen doen samen!

Harré!

Categories