Parkeren in Bolsward

Parkeren in Bolsward

Ons tapasrestaurant is gevestigd in het centrum van Bolsward, tegenover het historische stadhuis,… één van de mooiste gebouwen van Friesland. Maar zo’n unieke locatie brengt wel met zich mee dat niet alle gasten zomaar bij ons voor de deur kunnen parkeren. We geven je hier dan ook een overzicht van de beste mogelijkheden om te parkeren.

Parkeren achter het stadhuis van Bolsward

Tegenover ons restaurant rijd je de steeg in tussen het stadhuis van Bolsward en de gemeentekantoren. Hierachter bevindt zich een parkeerplaats met circa 20 plaatsen. Tevens is hier een laadunit voor elektrische auto’s. Afstand tot ons restaurant: circa 20 meter. Navigatie: “Raadhuisplein”.
Update: Op dit moment is deze parkeerplaats afgesloten i.v.m. de verbouwing van het stadhuis.

Parkeren op en rond het Broereplein

Op korte loopafstand van ons restaurant staat nog een pronkstuk waar heel Bolsward trots op is… De Broerekerk! Rond de Broerekerk bevinden zich circa 15 parkeerplaatsen. Als hier geen plaatsen beschikbaar zijn, kun je achter de fontein op dit plein linksaf slaan onder de poort door. Ook hier zijn parkeerplaatsen. Vanaf 17.00 uur zijn hier meestal wel plaatsen beschikbaar. Ook kun je bij de fontein op het Broereplein rechtsaf slaan, de smalle straat in. Na circa 80 meter kun je linksaf, Hier vind je twee grote parkeerplaatsen. Je kunt hier zelfs gratis. De afstand tot ons restaurant is circa 80 meter.
Adres voor de navigatie: Broereplein 9, 8701 JC Bolsward / Friesland.

Parkeerplaatsen aan de Nieuwmarkt

De Nieuwmarkt is een straat in het centrum van Bolsward met parkeervakken over de volle lengte van de straat. Tijdens de openingstijden van ons tapasrestaurant in Friesland zijn hier altijd voldoende parkeerplekken beschikbaar. De Nieuwmarkt is op loopafstand van ons restaurant, circa 1 minuut.

Gratis parkeren op Plein 1455

Wil je op safe spelen en kun je een korte wandeling door het centrum van Bolsward wel waarderen? Parkeer je auto dan op het Plein 1455. Hier vind je volop gratis parkeergelegenheid. Het plein is overzichtelijk en goed verlicht. Het is zo’n 4 minuten wandelen naar ons tapasrestaurant.
Adres voor de navigatie: Plein 1455 1, 8701 EW Bolsward

Betaald parkeren in Bolsward

In de binnenstad van Bolsward moet je conform de regels in Friesland betaald parkeren op:
Maandag t/m zaterdag van 09.00-18.00 uur of 18.30 uur. Op vrijdagavond tot 21.00 uur.
Het tarief voor de eerste 15 min is € 0,20, daarna € 0,20 per 7 min. De maximale parkeerduur is 90 min.
Voor de Marktstraat gelden andere tijden en tarieven voor het parkeren. Hier mag je maximaal 15 minuten parkeren voor een tarief van € 0,50 voor de eerste 8 minuten, daarna voor € 0,50 per 7 minuten.

Parkeren in Bolsward tijdens de feestdagen

Op Nieuwjaarsdag, Goede Vrijdag (na 19.00 uur), Koningsdag, 2e Paasdag, Hemelvaartsdag, 4 mei (na 19.00 uur), 2e Pinksterdag, 24 december (na 19.00 uur) en op de beide Kerstdagen mag je gratis parkeren in Bolsward.