Parkeren in Bolsward

Parkeren in Bolsward

Ons tapasrestaurant is gevestigd in het centrum van Bolsward, tegenover het historische stadhuis,… één van de mooiste gebouwen van Friesland. Maar zo’n unieke locatie brengt wel met zich mee dat niet alle gasten zomaar bij ons voor de deur kunnen parkeren. We geven je hier dan ook een overzicht van de beste mogelijkheden om te parkeren in Bolsward, zo dicht mogelijk bij ons restaurant.

Parkeren op- en rond het Broereplein

Op korte loopafstand van ons restaurant staat nog een pronkstuk waar heel Bolsward trots op is… De Broerekerk! Rond de Broerekerk bevinden zich circa 15 parkeerplaatsen. Als hier geen plaatsen beschikbaar zijn, kun je achter de fontein op dit plein linksaf slaan onder de poort door. Ook hier zijn parkeerplaatsen. Vanaf 17.00 uur zijn hier meestal wel plaatsen beschikbaar. Ook kun je bij de fontein op het Broereplein rechtsaf slaan, de smalle straat in. Na circa 80 meter kun je linksaf, Hier vind je twee grote parkeerplaatsen. Je kunt hier zelfs gratis parkeren in Bolsward. De afstand tot ons restaurant is circa 80 meter.
Adres voor de navigatie: Broereplein 9, 8701 JC Bolsward / Friesland.

Parkeerplaatsen aan de Nieuwmarkt

De Nieuwmarkt is een straat in het centrum van Bolsward met parkeervakken over de volle lengte van de straat. Tijdens de openingstijden van ons tapasrestaurant in Friesland zijn hier altijd voldoende parkeerplekken beschikbaar. De Nieuwmarkt is op loopafstand van ons restaurant, circa 1 minuut.

Gratis parkeren in Bolsward op Plein 1455

Wil je op safe spelen en kun je een korte wandeling door het centrum van Bolsward wel waarderen? Parkeer je auto dan op het Plein 1455. Hier vind je volop gratis parkeergelegenheid. Het plein is overzichtelijk en goed verlicht. Het is zo’n 4 minuten wandelen naar ons tapasrestaurant.
Adres voor de navigatie: Plein 1455 1, 8701 EW Bolsward

Verder kun je in Bolsward gratis parkeren op delen van het Veemarktterrein en het Flexaterrein.

Betaald parkeren in Bolsward

In de binnenstad van Bolsward moet je conform de regels van de gemeente Sudwest Fryslân betaald parkeren. Dit werkt via het zgn. “kentekenparkeren”. Op de parkeerautomaat moet je het kenteken van jouw auto ingeven. Klik op deze link voor een instructiefilmpje over kentekenparkeren.

  • Het eerste half uur parkeren in Bolsward is gratis.
  • Het tarief is € 0,75 per half uur
  • In Bolsward vind je digitale parkeerautomaten die werken via “kenteken parkeren”.
  • Op alle parkeerautomaten in Bolsward kun je betalen met je pinpas.
  • Er is geen maximale parkeertijd voor het parkeren in Bolsward

Maandag t/m zaterdag van 09.00-18.00 uur of 18.30 uur. Op vrijdagavond tot 21.00 uur.
Het tarief voor de eerste 15 min is € 0,20, daarna € 0,20 per 7 min. De maximale parkeerduur is 90 min.
Voor de Marktstraat gelden andere tijden en tarieven voor het parkeren. Hier mag je maximaal 15 minuten parkeren voor een tarief van € 0,50 voor de eerste 8 minuten, daarna voor € 0,50 per 7 minuten.

Parkeren in Bolsward tijdens de feestdagen

Op Nieuwjaarsdag, Goede Vrijdag (na 19.00 uur), Koningsdag, 2e Paasdag, Hemelvaartsdag, 4 mei (na 19.00 uur), 2e Pinksterdag, 24 december (na 19.00 uur) en op de beide Kerstdagen mag je gratis parkeren in Bolsward.

Oplaadpunt elektrische auto’s in Bolsward

Door de verbouwing van het stadhuis zijn de 2 oplaadpunten voor elekrische auto’s achter het stadhuis tijdelijk komen te vervallen.
Je kunt jouw elektrische auto in Bolsward wel opladen op Plein 1455. (8701 EW Bolsward)

Voor meer informatie over betaald- of gratis parkeren, oplaadpunten voor elektrische auto’s en kenteken-parkeren in de gemeente Sudwest-Fryslân, klik je op deze link