Vegan? Van harte welkom!

Vegan? Van harte welkom!

Ai, alweer een vegan…

In ons restaurant in Bolsward neemt de vraag naar vegetarische en veganistische gerechten steeds meer toe. Voor vegetarische gerechten hadden we altijd wel voldoende producten en ingrediënten in huis om een vegetarisch menu te kunnen bereiden. Maar om een veganistisch 4 gangen menu te bereiden dat voldoet aan onze eigen kwaliteitseisen én aan de verwachting van de veganistische gasten, was de druk op de keuken toch wel groot als er weer een “vegan bon” uit de printer kwam rollen. “Ai, alweer een vegan“, was dan vaak de reactie. Maar die tijd is nu voorbij!

Veganistisch menu

DE GROEIENDE VRAAG NAAR VEGAN GERECHTEN IN FRIESLAND

Door de groeiende vraag naar vegan-gerechten vonden we het tijd worden dat deze doelgroep zich in ons restaurant in Friesland ook thuis moet kunnen voelen en zonder schroom een tafel kan reserveren. De chef-kok van ons restaurant Harré Tapas in Bolsward heeft zich de veganistische keuken helemaal eigen gemaakt en tovert nu, samen met zijn collega’s, met veel variatie de lekkerste vegan gerechten op tafel.

Wat is “vegan” nu precies?

Vegan is a way of live! Het is een levenswijze waarbij het welzijn van dieren een zeer belangrijke rol in het leven speelt. Dierenleed is uit den boze en exploitatie van dieren of vervaardiging en gebruik van dierlijke producten zijn not done. Ook het gebruik van dieren voor entertainment en vermaak, zoals in de dierentuin en de manege, staat op de zwarte lijst van de veganist.
Uiteraard kan iedere veganist voor zichzelf bepalen hoever hij of zij daar zelf in gaat, maar wat zij in ieder geval allemaal gemeen hebben, is dat het eten dat op tafel komt, plantaardig is. Ook bij de productie en verwerking van deze plantaardige voeding mogen geen dieren gebruikt zijn.

vegan nagerecht

De veganistische menu’s van Harré Tapas

In ons restaurant serveren we nu dus ook veganistische gerechten. Op de menukaart zie je het 4 gangen menu dat we nu ook volledig veganistisch serveren. Tijdens het verblijf in ons restaurant zal chef René zeker 1 of meerdere gangen zelf aan tafel serveren en vanuit zijn passie uitleg geven over de gerechten.
We verzoeken je echter wel om tenminste 1 dag van te voren te reserveren, zodat we jullie komst optimaal kunnen voorbereiden.

Heb je nog veganistische vragen? Bel ons dan gerust of vul het contactformulier op onze website in.
Wij zijn op zondag en maandag gesloten. Verder zijn wij geopend vanaf 17.00 uur tot sluit!

Wil je een tafel reserveren? Dat kan online en telefonisch (0634089803).
Harré!